M1A M2A M3A M4A M5A M6A M7A2

Georgien er absolut et besøg værd.

Landets grænser er Sortehavet mod vest og Rusland mod nord, hvor Georgien omfatter har den sydlige del af Kaukasus bjergene. Mod syd er Tyrkiet og Armenien naboer.

Rusland opslugte landet i begyndelsen af 1800tallet men blev selvstændigt i 1991. Landet er ca. 70.000 km² stort og har godt 4.600.000 indbyggere.

Georgien er et meget gammelt kulturland, der byder på mange attraktioner fra landets lange historie. Også Kaukasus bjergene må nævnes for sin voldsomme kontrastrige men storslåede, smukke natur med et rigt blomsterflor.

Vor rejse gruppe bestod af otte danskere. Alle var plante og foto interesserede. Naturligvis bød vor rundrejse også på oplevelser som gamle byer, klippehuler for beboelse, vin avl, vandfald, gletsjere og god mad. Rundrejsen varede 14 dage og foregik i to firehjuls trukne biler.

Det højeste bjerg i Kaukasus er Elbrus på 5.642 meter, der ligger i Rusland. Flere gange var vi over 2000 meter.

Turen var en udbytterig tur.

Byg et stenbed:

Har du lyst til et stenbed i din have? Her får du nogle tips til at komme igang.

Til mine egne stenbede bruger jeg danske marksten, som jeg henter hos flinke landmænd. Spørg og du kan sikkert også få lov til at hente dine sten på samme måde.

I det følgende giver jeg nogle råd til valg af sten samt giver ideer til en harmonisk placering af stenene. Der indgår billeder fra opbygningen af mine stenbede.

Desuden viser jeg billeder, der kan give inspiration til spaltebede, tufbede, trug og japanske haver, ligesom der fra andre haver vises billeder af vellykkede stenbede.

Som en start og inspiration begynder jeg lektionen med at vise billeder af planter i naturens stenbede.

God fornøjelse med dit nye stenbed.

 

 

 Klik på et billede for at se hele lektionen

Pilbrodalen er smal og blot 2 km. lang. Den slutter ved Solbjerg-Stilling sø nær Skanderborg

Mine besøg i dalen med fotoapparat har gennem tiden givet mig mange dejlige billeder, som jeg her gerne deler med Jer.

 

 

 

 

 

 

 

Klik på et billede for at se hele serien