Argentina 2010

I januar 2010 gik rejsen til Andes bjergene i det vestlige Argentina på grænsen til Chile - området kaldes Patagonien. Vi startede vor plante ekskursion i Bariloche og sluttede nordpå i Chos Malal og Neuquin.

Der bor forholdsvis få mennesker i området, men skiturismen er voksende - så en vækst kan ventes.

Botanisk set har området meget at byde på, og floraen er helt anderledes end i Europa. Det blæser en del. Mange bjerge og stepper er dannet af lava og aske fra vulkaner, hvilket er et fint grundlag for mange planter. År 2010 gav godt med forårsregn, så vi mødte et frodigt blomsterflor.

Turen foregik i minibus. Vi var 9 deltagere - hertil vor lokale chauffør og vor meget kompetente botaniske lokale guide. Vi kørte næsten kun på grus veje. Gruppen på 9 var internationalt sammensat: Holland, England, Rusland, Danmark og Argentina.

Nyd billederne og de spændende områder.

1. Klik på billede for at åbne serien.
2. Klik på seriebillede for større billede.

Tyrkiet 2013

Tyrkiets forpost mod øst

I det tidlige forår maj 2013 besøgte jeg og 2 venner området omkring Van søen- nær grænsen til Iran.

Området er botanisk interessant og har en natur, der varierer fra steppe-græsland til markante bjerge. Mest frodig syd for søen.

Van søen, der ligger i en højde på 1650 meter, er den største sø i Tyrkiet. Vulkanen Nemrut blokerede i et udbrud for søens afløb. Det har givet en saltholdig sø.

Den venlige kurdiske befolkning og deres levevis var med til at gøre turen til en stor og anderledes oplevelse.

Det smukke Ararat bjerg ligger nordøst for Vansøen. Vi var i fotoafstand til bjerget, men desværre var toppen dækket af dis.Turen foregik i lejet bil . 

1. Klik på billede for at åbne serien.
2. Klik på seriebillede for større billede.

Kina 2014

Kina - de frodige provinser Sichuan og Yunnan.

Min store tur i maj/juni 2014 gik til provinserne Sichuan og Yunnan i Kina. Jeg var i en gruppe med 14 botanisk interesserede.

Vi startede i Chengdu i Sichuan og sluttede i Kumning i Yunnan. Vor guide var kineser og botaniker, og transporten foregik i minibus.

Kina er i en utrolig udvikling på alle områder - således var vore hoteller af høj standard.

De 2 provinser er de mest planterige af Kinas 23 provinser og ligger op mod grænsen til Tibet. Her er bjergrigt, og vi botaniserede i højder mellem 2000 meter og 4400 meter.

Turen var en stor oplevelse i enhver henseende og målet med at finde og fotografere mange planter blev klart opnået.

1. Klik på billede for at åbne serien.
2. Klik på seriebillede for større billede.

Peloponnes 2015

Peloponnes - efterårsblomstrende løgplanter

Oktober 2015 rejste jeg med en gruppe til Peloponnes i Grækenland for at se efterårsblomstrerne planter specielt løgvækster. En kompetent botanisk guide ledede vor tur.

Fra Athen kørte vi i to lejede minibusser til Ghetion i den sydlige del af Peloponnes. Vi boede på hotel og nød Ghetion trods det sene tidspunkt på året. Byen er en hyggelig havneby ved Middelhavet med mange små restauranter og en fin gammel bydel op ad bjergsiden.

Gethion blev udgangspunkt for vore plante ekskursioner i de kommende dage. De sidste dage benyttede vi skisportsbyen Kalavrita i det nordlige Peloponnes som udgangspunkt.

Vejret var med os. Turen bød på et pænt udvalg af Crocus, Cyclamen, Vintergæk, Colchicum, Arum m.fl.

Der var tørt men alligevel en interessant flora. Nyd det specielle græske landskab, hvor bjergene ofte er af kalk, og hvor det kun regner i få perioder af året. 

1. Klik på billede for at åbne serien.
2. Klik på seriebillede for større billede.

Iran 2016

Iran 2016 - en positiv oplevelse.

En tidlig morgen i april 2016 ankom jeg og tre andre danske planteinteresserede til Teheran. Vor lokale guide mødte os i lufthavnen. Det var starten på turen i Zagros bjergnene og på stepperne øst herfor, hvor hovedmålet var unikke botaniske områder.

Vor guide sørgede for alt: bil, var chauffør, sørgede for mad og overnatning, formidlede kontakten til Iranerne og meget mere.

Vort hovedformål var at finde og fotografere plante rigdommen. Det faldt godt i spænd med, at vi alle var meget interesserede i foto og havde Nikon spejlrefleks.

Iranerne tog gæstfrit imod os - vi var jo deres gæster, som de sagde.

Vor rejse blev i enhver henseende en rig og dejlig oplevelse. Vi var gennem ofte barske stepper og bjergegne med frodige dale. Interessante historiske parker, moskeer og slotte var også en del af rejseoplevelsen.

Få et indtryk af Iran - klik på et billede for at åbne for serien.

1. Klik på billede for at åbne serien.
2. Klik på seriebillede for større billede.